Een bijwerking melden

Bijwerkingen moeten aan uw lokaal regelgevend orgaan en aan uw Allergan-kantoor gemeld worden.

Bijwerking (BW): een ongewenste medische gebeurtenis bij een patiënt die een door Allergan aangeboden product toegediend heeft gekregen en die niet noodzakelijkerwijs een oorzakelijk verband hoeft te hebben met de behandeling. Een bijwerking kan eender welk ongunstig en onbedoeld teken (inclusief bijvoorbeeld een afwijkende laboratoriumuitslag), symptoom of ziekte zijn die in de tijd samenhangt met het gebruik van een Allergan-product, ongeacht of het wel of niet wordt beschouwd als verband houdende met dat Allergan-product.

Allergan’s farmaceutische producten (onder andere: botulinum toxine type A, oftalmologie producten)

E-mail: safety.belgium@allergan.com

Telefoonnummer: +32 479 42 32 97 (24h/24, 7j/7)

Wanneer u contact met ons opneemt, gelieve dan het volgende te vermelden: productnaam; dosis; anoniem gemaakte patiëntengegevens; informatie over de gebeurtenis en contactgegevens van de persoon die de melding doet. Er kan contact met u worden opgenomen om meer informatie te verkrijgen.

Allergan’s Medische Hulpmiddelen (onder andere: rimpelvullers/Fillers met hyaluronzuur en Borstimplantaten)

Gelieve deze link te volgen om een bijwerking in verband met Allergan Medische Hulpmiddelen te melden. Eenmaal op de pagina aangekomen, kunt u het dropdownmenu in de rechterbovenhoek gebruiken om een andere taal te kiezen.

U kunt ook een e-mail sturen naar productSurveillance_EMEA@allergan.com of bellen naar 0800 79 729.

De informatie die u verstrekt wordt behandeld in overeenstemming met het Privacybeleid van Allergan.